Asiaa yhdenvertaisuudesta Kirkossa ja yhteiskunnassa.

Asiaa yhdenvertaisuudesta. Veikkaan että srk-vaaleissa jälleen kerran puhuttaa vähemmistöasiat, mutta minä haluan tarkastella niitä myöskin, joskin eri perspektiivistä kuin yleensä tehdään: Aito yhdenvertaisuus kirkossa, seurakunnassa ja yhteiskunnassa on minulle nimittäin tärkeä arvo.

Ymmärtääkseni kotiseurakunnassamme on mukana myös paljon erilaisia vähemmistöjä. Tämän takia ei ole toivottavaa, että kirkko, seurakuntayhtymä ja seurakunnat keskittyvät muistamaan vain yhtä mediassa paljon trendaavaa vähemmistöä kun tiedän myös omasta kokemuksesta, että muutkin vähemmistöt kokevat ennakkoluuloja ja hankaluuksia elämässään.   Ja aidoin yhdenvertaisuuden tunnus minulle on Suomen siniristilippu eikä mikä muu!

Vaikka vähemmistöpolitiikka mediassa on tärkeää, mutta vielä paljon tärkeämpää on se, se, että muistetaan, että aina se ei ole tasa-arvoa oikeasti, minkä sanotaan olevan tasa-arvoista. Esimerkiksi käy nepsylapsien täysinkluusio. Tätä perustellaan tasa-arvolla, mutta oikeasti se voi olla kaukana yhdenvertaisuudesta jos lapsi ei vielä valmis olemaan normaaliluokassa ilman tukea tms. Sen takia kannattaa miettiä, onko tasa-arvoisena tarjottu asia sittenkään oikeasti yhdenvertaista.

Lopuksi positiivista asioita: Kirkolla on sanoma: Jokainen ihminen on Jumalan kuva, tästä sanomasta kannattaa pitää kirkon kiinni, ja lisäksi muistetaan se, että tietty fyysinen ominaisuus ei määrittele ihmistä kokonaan, vaan ihminen on aina yksilö.
Antto Hautamäki

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Esittely

Viljele – ja varjele eli puhetta ympäristönsuojelusta